Hoe betrouwbaar zijn makelaars

14 dec

Op feestjes en verjaardagen mag ik makelaars altijd graag in dezelfde hoek neerzetten als louche tweedehands autoverkopers. Zij handelen namelijk meestal ook in spullen die van een vorige eigenaar zijn, hoewel ik natuurlijk heel goed weet dat makelaars ook nieuwbouwhuizen verkopen.

Kwaad daglicht

Het wordt langzamerhand mijn stokpaardje om ze in een kwaad daglicht te zetten. Mijn ervaringen van de afgelopen 20 jaar met huizenkoop en x96verkoop zijn daar mede debet aan.

sexy boevenpakje

Benedenwoning

In 1993 kocht ik mijn eerste benedenwoning tegen het centrum van Utrecht voor maar liefst honderdduizend gulden. Daarvoor kocht ik in Groningen en Drenthe een vrijstaande boerderij met een grote lap grond erbij. Zeven jaar later nam ik een Garantiemakelaar in de arm omdat ik zoveel slechte dingen hoorde over de makelaars in Utrecht. Behalve een hogere provisie heeft me dat minstens zoveel ellende opgeleverd. Even lachen, een bezichtiging mocht toen maar een kwartiertje duren en de tweede koper bood de vraagprijs. Daar moet je nu eens mee aankomenx85

Gouden tijden

Maar genoeg over de historie en de gouden tijden die de makelaars hebben beleefd. Volgens de brancheorganisatie van makelaars NVM staan de huizen momenteel vier tot vijf maanden te koop. Ik vond dat al vreemd want in mijn omgeving zie ik huizen veel langer te koop staan. Of vaak dat de bewoners maar afzien van de koop omdat er geen gegadigden zijn.

Onderzoek

En dat bleek afgelopen week inderdaad waar te zijn. Het dagblad Trouw publiceerde een onderzoek van de website woningmarktcijfers.nl dat de gemiddelde tijd dat een huis te koop staat bijna twee jaar is. Gemiddeld he! De website heeft de cijfers alle gemeenten in Nederland. Zelfs de grootste hypotheekverstrekker van Nederland, de Rabobank, gebruikt de getallen van woningmarktcijfers.nl.

Dus de vraag of makelaars betrouwbaarder zijn dan 20 jaar geleden, kan ik wel beantwoorden. En op feestjes heb ik nu feiten over makelaars.

 

Credits afbeelding: Jobiro shop
Advertenties

Eén reactie to “Hoe betrouwbaar zijn makelaars”

  1. SEO specialist december 15, 2011 bij 8:42 am #

    Hoe betrouwbaar zijn SEO specialisten?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: